Lyžařský kurz 7. ročníků 2018/2019

V sobotu 26.1. jsme se za silného sněžení vydali směr Jizerské hory, konkrétně Janov N.Nisou, kde nás čekal týden lyžování, rádovánek a stmelení kolektivu v rámci lyžařského kurzu. Ubytovaní jsme byli v hotelu Semerink a na sjezdovky jsme dojížděli skibusem do 10km vzdáleného Tanvaldského Špičáku nebo bližšího Severáku, kde to bylo ideální pro začátečníky. Během lyžování jsme využili služeb zkušených instruktorů, který nabízel hotel. Děti byly rozděleny do několika družstev podle úrovně lyžování. Nechybělo ani jedno družstvo snowboardistů. Během lyžařského kurzu jsme si několikrát vyzkoušeli také běžkařské lyžování. Pro někoho to byla premiéra ale někdo běžky zná, tak se mohl podívat i do vzdálenějších míst Jizerkých hor. Odměnou tak byla krásně upravená stopa a slunce v zádech.
Během volnočasové a večerní aktivity proběhly různé koletivní soutěže, přednášky z historie lyžování, ale také závody v bobování nebo kurz přežití v lavině.
Velký dík patří místním kuchařům, kteří se o nás výborně postarali. Nechyběla svíčková, domácí hamburger nebo tradiční buchtičky s krémem.
Kurz proběhl téměř bez problémů. Věřím, že se lyžařský kurz velmi líbil a všichni si ho dostatečně užili.

Za tým učitelů Mgr. Radka Janyšková