Krajské kolo Olympiády dětí a mládeže se uskutečnilo s účastí naší školy. Chlapci nejprve těsně zdolali ZŠ Litomyšl, pak celkem v poklidu porazili ZŠ U školek z Vysokého Mýta. Následovalo utkání o první místo se sportovní školou U Stadionu z Chrudimi. V tomto utkání se našim chlapcům podařilo obrátit nepříznivý stav, nejdříve dvěma „trojkami“ dotáhl skóre Ivo Tafra a následně Tomáš Čajánek trestnými hody vynutil prodloužení. Tam se chlapcům podařila koncovka o jeden koš lépe a zaslouženě v nervy drásajícím utkání slavili 1. místo. Toto vítězství v turnaji znamená právo postupu do kvalifikace o republikové finále. Chlapcům patří velká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci školy. Přejeme jim hodně úspěchů v kvalifikačním kole.

Dívky zahájily turnaj se ZŠ Heřmanův Městec, což byla solidní příprava na následující zápasy, skóre bylo po celou dobu téměř vyrovnané, avšak pro nás nakonec úspěšné. Následoval zápas se ZŠ Ústí nad Orlicí, kde proti nám nastoupily basketbalistky, které spolu hrají v týmu, což dokazovala jejich sehranost a pohotová výměna pozic, i přesto jsme si v prvních třech čtvrtinách vedly obstojně a právě ta poslední byla rozhodující a pro nás bohužel celkově nevýherní. V rozhodujícím utkání o umístění s Gymnáziem Moravská Třebová nastoupily střídavě všechny hráčky bez ohledu na to, zda se basketbalu věnují a zasloužily se tak o druhé místo v Pardubickém kraji. Za velmi čistou hru a výborný výsledek patří poděkování všem děvčatům, nutno vyzdvihnout Barboru Vlašičovou nejlepší „trojkařku“ a Agátu Martínkovou s jejím vždy úspěšně zakončeným dvojtaktem.

Za naši školu hráli:

Vlašičová Barbora, Sovová Adéla, Kačírková Emma, Vinklárková Klára, Shánělová Tereza (všechny  9.A), Martínková Agáta, Klemová Viktorie (obě 8.A), Širšová Nela (9.C), Kalousková Iva, Procházková Nikola (obě 8.B), Rejda Adam, Tafra Ivo, Čajánek Tomáš, Melka Erik (všichni 9.B), Král David, Kala Richard (oba 9.A).