Chlapci i dívky postupují do krajského kola!

Na začátku března měla na programu olympiáda dětí a mládeže semifinálové a finálové turnaje v basketbalu. Našim žákům se na soutěžích dařilo a po zásluze si vybojovali postup do krajského kola, které se koná 27. března v Pardubicích.

Dívky obsadily v turnaji sice druhé místo, ale vítězná škola nesplnila  pravidla soutěže k věkovým kategoriím hráček, a tak do krajského kola postoupila naše děvčata. Žákyně si celý turnaj vedly fantasticky a téměř všechny zápasy byly s naprostým přehledem vítězné až na poslední utkání s nakonec nepostupujícím týmem, kdy byla rozhodující poslední čtvrtina. Velké poděkování patří basketbalovým hráčkám, které vůbec nestřídaly. Chlapci prošli soutěží celkem bez zaváhání, všechny soupeře porazili s minimálním rozdílem deseti bodů. Velkou pochvalu za obětavost týmu zaslouží tři hráči základní sestavy, kteří nebyli úplně zdravotně v pořádku, přesto nastoupili a hráli „jako o život“.

Za naši školu hráli:

Vlašičová Barbora, Ročková Beáta, Sovová Adéla, Kačírková Emma, Vinklárková Klára, Shánělová Tereza (všechny 9.A) , Nela Širšová (9.C), Martínková Agáta, Klemová Viktorie (obě  8.A), Rejda Adam, Tafra Ivo, Čajánek Tomáš, Melka Erik (všichni 9.B), Král David, Kala Richard (oba 9.A), Novotný Marek, Pánek Jonáš (oba 8.A).

Děvčatům i chlapcům patří velká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci školy. Všem hráčům a hráčkám přejeme hodně úspěchů do krajského kola.