Lyžařský výcvik sedmých ročníků pro školní rok 2019/2020 se konal v Horní Malé Úpě, v hotelovém zařízení pivovaru Trautenberk. Již při příjezdu většina z nás konečně spatřila sníh, který vydržel po celou dobu pobytu. Počasí přálo a my si tak mohli každý den užívat lyžařských a běžkařských radovánek.

V areálu Pomezky jsme měli sjezdovku téměř sami pro sebe. Na své si zde přišli jak začátečníci, tak pokročilí. Někteří zavítali i na svah U Kostela, který byl o poznání rozmanitější.

Jak by řekl sám Trautenberk: „Když je pán měkkota, čeládka zvlčí!“ Hned za chatou žáci nasadili běžky a vyrazili. Díky upraveným stopám, správnému namazání, kterému předcházela kvalitní večerní přednáška a píli dětí, jsme mohli vyzkoušet spoustu stylů běžeckého lyžování a navyšovat tak v nastoupaných kilometrech.

V rámci odpočinkového dne se naše výprava vydala na pěší túru. Cílem byla horská chata Jelenka, která je proslavena sladkými palačinkami. Aby nám před večeří vyhládlo, pustila se družstva do stavby sněhuláků podobných svému vedoucímu.

Užili jsme si dostatek sněhu, pohybu „na hranách“ a ve volné přírodě. Odměnou nám bylo dobré jídlo, kdy největší úspěch sklidily borůvkové knedlíky a za zmínku stojí také odborný výklad o historii lyžování. Výcvik zakončil hromadný tanec ve SKIMU house přímo na sjezdovce.   

Domů se vracíme se spoustou zážitků a hlavně bez úrazu!

Za tým tělocvikářů a dalších zúčastněných pedagogů

Mgr. Michaela Sabovová