V úterý 13. června 2023  proběhlo v prostorách Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice celostátní finále soutěže ,,Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR“. Celkem se do soutěže zapojilo téměř 22 000 žáků ze 747 základních škol. Finále se zúčastnilo 38 soutěžících z celé ČR, kteří postoupili z předchozích regionálních kol.

Velkým úspěchem bylo už to, že do celostátního kola se probojovali všichni tři naši soutěžící Andrea Kácovská, Lucie Stočková a Lukáš Sedláček z 9.A. Velkou radost nám udělal především Lukáš Sedláček, který obsadil krásné 2. místo a navázal tak na loňský úspěch našich žáků.

Paní učitelka Monika Hrabánková, která žáky na soutěž připravovala, obdržela od děkana pořádající fakulty Petra Němce čestné uznání a stříbrnou medaili Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice za zvyšování zájmu žáků o studium chemie.

Všem soutěžícím blahopřejeme k dosaženým výsledkům, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a přejeme hodně úspěchů v dalším studiu i v osobním životě.