Ve čtvrtek 21. března proběhlo v ABC Klubu Na Olšinkách slavnostní vyhlášení regionálního kola soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR, kde naše škola dosáhla vynikajících výsledků. Tato soutěž probíhá ve čtyřech kategoriích.

V kategorii Nejlepší projekt, ve které soutěžili třídní kolektivy, získali 2. místo žáci 8.A s projektem Molekulární gastronomie aneb molekuly v hrnci. O úspěch se zasloužili především Adéla Cempírková, Stela Plíhalová, Anežka Tenglová, Eliška Sedláčková a David Kácovský.

Velký úspěch jsme zaznamenali i v hlavní soutěžní kategorii, v kategorii jednotlivců. V této kategorii se regionálního kola v letošním roce zúčastnilo 490 žáků z pěti krajů. Nejlepším mladým chemikem regionálního kola se stal Matyáš Kořínek ze třídy 9.A, na 3. místě se umístila Běla Rathouská z 9.A a na 4. místě David Martiník z 9.A. Žáci Matyáš Kořínek, Běla Rathouská, David Martiník postupují do celostátního finále, které se uskuteční 13. června 2024 v prostorách Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice.

Na základě bodových zisků jak v soutěži jednotlivců, tak v projektech získala naše škola 1. místo v kategorii Nejlepší škola.
V kategorii Nejlepší učitel patří 1. místo Mgr. Monice Hrabánkové, která děti na soutěž připravovala.

Podrobnosti o soutěži se můžete dočíst v Závěrečné zprávě, nebo se podívat na televizní reportáž z projektového dne, či ze slavnostního vyhlášení výsledků, případně si vyslechnout reportáž Českého rozhlasu Pardubice.

Všem soutěžícím blahopřejeme k dosaženým výsledkům, děkujeme za vzornou reprezentaci školy a postupujícím přejeme hodně úspěchů v celostátním kole!